Представяне на неправителствена организация


Категория на документа: Други


Да мобилизира политическата воля и материалните ресурси, за да насочи страните в дух: "най-важното са децата", като изгражда у тях капацитет за съответни действия;
Да реагира на спешни ситуации, за да облекчи страданията на децата и на онези, които се грижат за тях;
Да прокламира равни права за жените и момичетата и да подкрепи тяхното пълноценно участие в развитието на техните общности;
Да работи за целите на човешкото развитие, както и за мира и обществения прогрес, заложените в Устава на Обединените нации.

*Цели на организацията
УНИЦЕФ е движещата сила в изграждането на един свят, където правата на всяко дете са осъществени. Подкрепяйки мира и сигурността, УНИЦЕФ се стреми към постигането на "Целите на хилядолетието за развитие":

Цел 1: Преодоляване на крайната бедност и глада

Цел 2: Постигане на начално образование на всички

Цел 3: Насърчаване равенството между жените и мъжете и овластеняване на жените

Цел 4: Намаляване на детската смъртност

Цел 5: Подобряване здравословното състояние на майките

Цел 6: Борба с ХИВ/СПИН, малария и други болести

Цел 7: Осигуряване на устойчива околна среда

Цел 8: Създаване на глобално партньорство за развитие

*Дърво на целите

* Външна среда на организацията
УНИЦЕФ има за главна цел да защити децата от гладуване, следователно да намали детската смъртност,иска да подпомогне тяхното обучаване,което би допринесло за намаляване на безработицата.Всичко това спомага запазването на човечеството, защото децата са нашето бъдеще.Организацията може само да допренесе нашето развитие към един по-позитивен и красив свят. Тази организация трябва да бъде на вниманието на всички и да се подпомага от всички можещи, защото
нейната липса може да доведе до:
- Световна война
- Висока смъртност
- Безработица
Това са едни от основните проблеми на оществото с , които цял свят се опитва да се пребори,а именно това се опитва да предотврати организацията.
За сега организацията среща голяма подкрепа по-цял свят и успешно постига част от своите цели и няма да спре докато я ценим и подкрепяме.

* Вътрешна среда на организацията
УНИЦЕФ има трудни цели,които се старае до постига с помощта на хората и правителствата. Организацията си поставя хиляди задачи. Чрез медиите и всякакви възможни начини достига до сърцата на всички и успява да се справи успешно с тях. 36-членният Изпълнителен съвет създава политики,утвърждава програми и наблюдава административни и финансови планове. Благодарение на своите проекти УНИЦЕФ успешно помага на хората повече от 65 години след създаването си.Организацията е най-силният застъпник за децата в света и водеща организация, работеща в над 190 страни.

*Спонсорство
На 7 септември 2006г., бе постигнато споразумение между УНИЦЕФ и ФК Барселона, с което клубът да дарява 1,5 милиона евро годишно на организацията. Като част от споразумението Барселона носи логото на организацията на фланелките си.
Шведския клуб Хамърби, също носи логото на УНИЦЕФ и набира средства за фондацията.
Датският футболен клуб Брьондби,от лятото на 2008г. последва примера.
Австралийският А-Лига ФК Сидни обяви, че ще влезе в партньорство с УНИЦЕФ за набирането на средства за деца в Азиатско-тихоокеанския регион,а също така ще носи логото на УНИЦЕФ за остатъка на А-Лига сезон 2011/2012.
Жан Вилньов също е сред състезателите подкрепящи УНИЦЕФ и носещи логото на фондацията.
Шотландския клуб Рейнджърс обяви, че ще си партнира с УНИЦЕФ и обеща ръст на средствата с над 300 000 лири за 2011г.
През 2010г. гръцката Phi lota Alpha събира над 20 000$ за УНИЦЕФ, което я прави първата гръцка организация работила в подкрепа на организацията.

*Интервю с Мари-Пиер Поарие, Регионален директор на УНИЦЕФ за Централна и Източна Европа и Централна Азия и вестник "Дневник"
Как изглежда проблемът с изоставените деца в Източна Европа през последните години? Икономическата криза задълбочи ли го?

- През последното десетилетие в региона ни се появиха много предизвикателства и трудности. Увеличи се пропастта в доходите на домакинствата и това остави огромен брой хора около границата на бедността. С началото на кризата пък драстично намаляха възнагражденията и заетостта на хората.Едни от най-уязвимите групи в тази ситуация са семействата с деца. Много от тях все още са затруднени да покриват разходите си за ток и отопление, а заедно с това е намаляла и консумацията им на храна.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Представяне на неправителствена организация 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.