Представяне на определен инвестиционен обект - палмовите острови в Дубай


Категория на документа: ДругиСТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ
КАТЕДРА " ИКОНИМИКА И УПРАВЛЕНИЕ НА СТРОИТЕЛСТВОТО"
ДИСЦИПЛИНА: "ИКОНОМИКА НА НЕДВИЖИМАТА СОБСТВЕНОСТ"

КУРСОВА РАБОТА
НА ТЕМА " Представяне на определен инвестиционен обект-

Палмовите острови в Дубай"

Разработил: Десислава Иванова Проверил: ас. Милена Иванова
Специалност:ИНС, 3курс
Група: 27
Фак.№ 70

Октомври 2013
ВАРНА

Съдържание

1. Цел на курсовата работа .................................................. Стр. 3
2. Въведение ................................................................ ...Стр. 4
3. Финансови параметри .................................................... Стр. 5
4. В хода на строителството ................................................ Стр. 5
5. Извод ..........................................................................Стр. 8
6. Източници ..................................................................Стр. 9

Цел на курсовата работа:
Целта на моята курсова работа е да ви представя и да ви запозная по-подробно с изящната архитектура и инженерното постижение на архитектите по проекта Палмовите острови в Дубай.

Въведение:
Само преди едно столетие Дубай е бил сурова и дива пустиня,лишена от природни богатства, където будеинските племена са се скитали из безбрежните пясъци и са се скупчвали около претъпкания, животоспасяващ залив.
Дубай е една от най-бързо развиващите се индустрии в света. Началото на това развитие започва с големите залежи на петрол и нефт, но всеки такъв природен ресурс се изчерпва с времето. Сега Дубай разчита на най-луксозния туризъм , който предлага. Най-заселени са крайбрежните райони, тъй като Емирствата са разположени и навътре в пустинята.
Крайбрежната ивица на емирствата дори не достига дължина от 30км, а това респективно не достига на туристите. Но и тук именити строители и архитекти от цял свят , намират решение- строителство навътре в Персийския залив.

За целта е необходимо изключително прецизно пресмятане , истински професионалисти в работата , изключително сложни технологии и седствата на емирството.

Един от най-известните хотели в света, Бурж ал Араб е построен върху изкуствен остров сред морските вълни на 280метра от брега , свързан с тесен мост с континента.
Платното,както наричат Бурж ал Араб е най-луксозния хотел в света и единствения , награден със седем звезди. Разполага с ресторант на 200 метра надморска височина с гледка към хоризонта и самия Дубай, както и с подводен ресторант, разкривайки удивителната атмосфера на морските дълбини и техните обитатели.

Финансови параметри:
Но " морските проекти" в Дубай не свършват с Бурж ал Араб. Следва грандиозният строеж на Палмовите острови. Трите изкуствени острова увеличават значително плажната ивица на емирството и предлагат достатъчно пространство за строеж на нови хотели , жилищни сгради , шопинг центрове и места за почивка и забавления. Резултатът е три уникални острова, който се вграждат в световната карта по изящен и впечатляващ начин:
В хода на строителството:
За най-малкият и най-красивият остров, Палм Джумейра, са използвани над 70 милиона кубически метра пясък,добити от дълбините на Персийския залив.Този остров е най-оригинален и представлява истинско постижение в света на архитектурата.

Неговото стройтелство започва през 2001 година, а през 2006 започва и застрояването на хотели и сгради. Осровът се състои от ствол от 16 клона , обграден с полумесец, който представлява 11 километров вълнолом, предпазващ палмата от морските вълни. Диаметърът е 6км. Върху бариерата ще бъдат разположени хотели. Тук се намира и един от най-красивите хотели и е истинско архитектурно изящество- хотелът Атлантис. В стволът на палмата са разположени търговски центрове и ресторанти. В короната са разположени над 8 000 жилищни сгради. Големината на Палм Джумейра е 5 на 5 км, или над 800 футболни игрища. Той е свързан с бариерата с подводен тунел. Стойността на този остров е над 14 млрд.долара.
Проблемът за транспортите на туристите и жителите на острова е практически решен.Планирано е за изпълнение преминаването към ултрамодерни дирижабли, както и монорелсови автомобили от Япония .
Системата за монопелсовите автомобили е напълно автоматична, но водач винаги ще присъства в пилотската кабинка. Предвижда се да се извършват 2,4 мил.пътници на час.
След Палм Джумейра през октомври 2002г. стартира проект Палм Джебел Али. Палм Джебел Али по- голям с около 40-50 %, и има по- екзотична форма. През 2007 започват и застрояванията на хотели и жилищни сгради. Той е два пъти по-голям от Джумейра. Планира се да се построят над 1 000 бунгала в индонезииски стил. Предвижда се да се изградят повече от 2 000 къщи в различни оформления. За да привлекат заможни инвеститори , създават къщи по индивидуални проекти. Предполага се ,че през 2020г. В Джебел Али ще има около 1,7 милиона жители. Изгражда се инфраструктура. На последен ред ще бъдат построени апартаментни комплекси.
В 30 000 квадратни метра е планирано да се изгради комплекс от сгради от стъкло и бетон,които ще наподобяват формата на платната на яхтите.
На полумесец около Палм Джебел Али са поставени четири тематични паркове- Sea World, Aquatica, Busch Gardens и Discoveri Cove. Предвижда се да се изгради морски аквариум, който ще домонстрира световна класа водна база,където меже да се видят делфини,китове и други обитатели на подводния свят. Marine Village ще бъде една от най-посещаваните туристически дестинации в Близкия Изток.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Представяне на определен инвестиционен обект - палмовите острови в Дубай 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.