Продуцентството в България


Категория на документа: Други


Най-голям
професионален
успех


"Биг Брадър". Любовният триъгълник в "Биг Брадър 2" и присъствието на Азис във "VIP Брадър 2" донесоха изключителен рейтинг на шоуто, а вероятно и търговски успех.
"Господари на ефира". Години наред предаването забавлява зрителите с избрани лафове на Юлиан Вучков, Николай Колев и на други екранни звезди.


"Шоуто на Слави". Близо 7 години най-гледаното шоу в праймтайма. След като предаването влезе в късния часови пояс, границите на най-скъпото телевизионно време също се разтеглиха до 11.00 вечерта.
-
Най-шумен
провал

"Турбо лига". Шоуто с водещ Цецо Елвиса и главен герой Боби Турбото се очакваше с огромен интерес, но не оправда надеждите и бързо падна от ефира на Нова телевизия.
"Стар академи". Музикалното риалити е един от най-успешните тв формати по света. В България обаче то издържа само един сезон.
"Красавицата и отличникът". Световноизвестно шоу, което не потръгна на наша земя и едва ли някоя наша телевизия ще се престраши да се заеме отново с него.
-
Мечта


След като понатрупа още малко авторитет сред шефовете на телевизии, вероятно отново ще се пробва с предаване в стилистиката на тийнейджърското "Jackass" по MTV.
Никога не е крил, че мечтае да режисира холивудска кинопродукция.
Ако здравето му позволява, вероятно би се пробвал със своя телевизия.
Към момента изглежда амбициран да се утвърди като продуцент и като любим на зрителите водещ.


"Седем осми"

Според изпълнителния директор на "Седем осми" Слави Трифонов "продуцентът е този, който основно преценява как да инвестира".
Преди десетина години той беше първият голям, независим телевизионен продуцент. След това за доста дълъг период компаниите, които произвеждаха външни продукции за телевизиите, бяха не повече от две и дълго време конкуренцията беше между Слави, Sia Advertising и Global Films. Постепенно обаче този пазар се разви и сериозните играчи в него станаха няколко.
Днес той не се слага до никоя от сега развиващите се продуцентски къщи и компании. Като изключим SIA и Global, но и те не споделят същите разбирания като него. Въпреки, че не познава работата на конкурентите си отвътре, той е сигурен, че повечето продуцентски компании инвестират предимно в скъпа техника, докато той все още споделя виждането, че най-добрата инвестиция е в хора.

"В някои хора инвестирам, инвестирам, инвестирам и понякога те решават, че искат нещо друго, и инвестицията ми избягва. Просто стават, тръгват и понеже съм ги научил на много неща, някои телевизии им дават възможности да се изявяват и моята инвестиция почва да работи срещу мен. Така че и моят проект може да не действа и да трябва да се промени. Казал съм обаче на тези хора, че не ми дължат нищо".

"Седем осми" доказа, че създава добри продуценти, такъв е примерът и с Евтим Милошев, който, преди да създаде собствена компания, работеше за "Шоуто на Слави".

''Дрийм Тиим Прадакшънс'' ...

Любомир Нейков, който също излезе от дългия ръкав на Слави Трифонов и Евтим Милошев основаваха своя продуцентска компания "Дрийм тийм прадакшънс" .
До сега компанията има няколко изключително успешни продукции начело с ''Вот на доверие'', ''Комиците'' и '' Сървайвър''. И заедно с големите трима продължава битката за челните места в българските телевизии.

''Сиа Адвъртайзинг''

Един от пионерите на българската продуцентска сцена е Нико Тупарев. Той е роден през 1971 г. в София. Завършил е Българо-датския колеж. Едва 21 годишен става шеф на дирекция "Маркетинг и Реклама" на "Пепси кола". От 1992 г. е един от четиримата собсвеници на продуцентска къща "Сиа Адвъртайзинг", наложила се на пазара като успешна в създаването на тв.предавания, игри, клипове и откриване на нови лица.

Дебютът на Нико в продуцентския бизнес е предаването 'Вкусно" по БНТ, но най-голям успех му носи риалити формата "Биг Брадър".Любовният триъгълник в "Биг Брадър 2" и присъствието на Азис във "VIP Брадър 2" му донесоха изключителен рейтинг и търговски успех.

Зад името му стоят още предаванията "Стани богат", "Сделка или не" и "Островът на изкушението", "Рекламна пауза", "Любовни квартири", "Сблъсък", "10-те най", "Вечерното шоу на Азис" и "Dancing stars".

"Old School"Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Продуцентството в България 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.