Проектиране и дизайн на барабанна пералня


Категория на документа: Други


Преди да заредите прането

Никога не перете цветно и бяло пране заедно.Бялото може да загуби своята " белота" по време на прането. Новобоядисани обекти следва да се изперат самостоятелно първият път. Убедете се, че не са останали никакви метални обекти сред прането. Закопчайте торби за възглавници, затворете ципове, Затегнете колани и дълги ивици. Премахнете упорите петна преди да ги сложите в пералнята. Почистете местата със специален препарат. Работете със завеси особено внимателно. Махнете закачалките им или ги затворе в торба или мрежа за пране.

Основни правила

Памук, лен: запълнете добре барабана, но не натъпквайте. Синтетика : пълно не повече от половината на барабана. Деликатно и вълна: пълно не повече от 1/3 от барабана. Пране на максимално количество дава ефикасност в използването на вода, препарат и ел.енергия. За тежко замърсено пране намалете количеството пране.

Препарати за пране и добавки

Добрите резултати при пране зависят и от препарата за пране и неговото количество. Препаратите имат компоненти, които в големи количества могат да нарушат баланса в природата. Избора на препарат ще зависи от вида на тъканта, цвета им, температурата на пране и степента на замърсяването. Всички достъпни перилни препарати могат да се използват в машината: -прахообразни препарати за всякакви тъкани; -прахообразни препарати за деликатни тъкани (до 60˚С); -течни препарати, предимно за програми с ниска температура ( до 60˚С) за всички видове тъкани и вълна. Препаратите и добавките следва да се поставят на подходящшто място в чекмеджето за препарати преди да стартирате перилната програма. Ако изпозвате концентриран или течен препарат, трябва да изберете програма без предпране.

точно преди да стартирате програмата. Всички видове омекотители и препарати за колосване трябва да се изливат в отделението за добавки маркирано с Следвайте указанията на производителя на препата за количествата и не надвишавайте знака << МАХ>> на отделението за добавки.

Количество на перилния препарат
Вида и количеството на препарата зависят от вида на тъканите, количеството пране, степента на замърсяване и твърдостта на водата. Информация по отношение на твърдостта на Вашата вода може да се намери от фирмата отговорна за водните доставки. Следвайте указанията на производителя на съответния препарат.
Използвайте по-малко препарат ако :Перете малко количество. Прането е леко замърсено. Образува се голямо количество пяна по време на пране.
Максимално натоварване
Синтетика/Деликатни - 7кг.
Вълна/Ръчно пране - 3кг.
Коприна - 2кг.
Информация за програмите
Вълна и Ръчно пране
Специална програма за машинно пране на вълна и вълнени тъкани, както и деликатни тъкани обозначени с етикет "Изпиране на ръка"
Коприна
Деликатна програма за пране на коприна и смесени синтетични тъкани. Пране при 30˚. Максималната скорост на центрофугиране автоматично се редуцира до 700об./мин.
Минипрограма
Цялостна програма, която можете да комбинирате с опции: регулиране оборотите на центрофугиране, без центрофуга, задържане на изплакването или нощен цикъл, отложен старт. За пране, което е леко замърсено или трябва да се освежи. Максимално натоварване 3,0кг. Температура на пране 30˚ Продължителност 30мин. Финално центрофугиране при 700об./мин.
Изплаквания
С тази програма е възможно изплакване и центрофугиране на памучни дрехи изпрани на ръка. Машината изпълнява 3 изплаквания, следвани от финално центрофугиране с максимална скорост. Възможно е редуциране на оборотите с помощта на съответния бутон.
Изпомпване
За изпомпване на вода от последното изплакване за програми с опции "Задържане изплакването", "Нощен цикъл". Първо поставете програмния селектор в положение 0, след което изберете програма изпомпване . Натиснете бутон Старт/Пауза
Центрофугиране
Отделно центрофугиране за програми с опции "Задържане на изплакването"
Технически характеристики

Дренажен маркуч
Разстоянието от пода до най-високата част на маркуча трябва да бъде между 60 и 90 см. Маркучът не трябва да се огъва или усуква, за да се избегне запушването му. Височината до мястото на огъването не трябва да по-малко от 60см.
Електрическо свързване
Машината е проектира за работа с еднофазна ел.мрежа със стойности 220,230 V и честота 50 Hz. Максималната мощност на пералнята е 2.2 kW.

Характеристика на казана
Казана е изработен от неръждаема стомана с яйцевидно форма на сечението. Захващането на казана с корпуса на пералнята става посредством четири вертикални амортисьора и един диагонално захванат. В него е разположен барабана, нагревателя и термо датчика. Към казана са прикачени маркучи (голям и малък гофър).

Мотор за задвижване на барабана

Моторът който е захванат за казаха е от типа "навит" ротор. Този тип мотори дават една по лека и стабилна предавателна мощност като осигоряват плавното преминаване на оборотите от по ниска към по висока и обратното. Мотора се намира от долната дясна страна на казана, като дебаланс в горния ляв ъгъл се намира противотежест за да изравни точката на тежестта, като уравновесява баланса и вибрациите в пералнята.

Устройство и характеристики на барабана
Барана е изработен от неръждаема стомана. Неговите габаритни размери са :
Височина - 33смСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Проектиране и дизайн на барабанна пералня 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.