Проектиране и дизайн на барабанна пералня


Категория на документа: Други


Диаметър - ∅27.5см
Височина на оста - 14см
Барабана е оребрен с три ребра, които придават една по-добра динамика на въртене на хидродинамичните вихри. Процена са на прането се осъществява от разликите в налягането на реброто от хидродинамичните вихри. Ребрата са снабдени с отвори в крайната и вътрешна част поради които позволяват на водата да се пълни в долното положение на барабана и изпразва в горното положение, като така се получава едно допълнително обливане с вода като водната маса се разпръсква на ситни капки. Този ефект е наричан още " дъждуващ ефект". За по-добра циркулация на перилния препарат барабана е снабден с отвори по цялата му цилиндрична част, като разстоянието между отворите е шахматно. Отворите са избутват(избушват) към външната част на барабана за да не се накъсат дрехите. Барабана е захванат за казана посредством два лагерни лагера който осигоряват стабилност на въртящия се барабан. Вала на барабана се изолира от перилния препарат посредством "К" гумен маншет. Задвижването на барабана става от електрическия мотор посредством ремък и голяма ремъчна шайба.
Хидравлична системи

1. Филтър

2. Маркуч за допълнителна циркулация на водата, който се влива в казан-барабана

3. Маркуч за допълнителна циркулация на водата, който е свързан към кутията за перилен препарат

4. Магнитни винтили

5. Инжектор който впръсква вода

6. Помпа

Хидравличната система е висок клас (с два кръга на циркулация на водата). Първия кръг е за отвеждане на водата в мръсния канал, а втория за връщане отново в казана. Втория кръг и наречен още "допълнителен кръг" който спомага за по-доброто пране и изпиране на мръсните дрехи. Този втори кръг е направен поради това, че перилния препарат не се разтваря напълно в кутията за перилен препарат, както и доло в големия гофър. Така водата като циркулира повторно тя измива останалия перилен препарат и прането става по ефективно. Пералнята разполага и с още една функция "замърсеност на водата". Тя представлява, че когато перилния препарат достигне след пране в помпата там има датчик, който отчита колко е замърсена водата и ако не е достатъчно замърсена я връща обратно. Тази функция спестява доста вода като прави една икономия на водата.
Окачване
Окачването на пералнята се осъществява с помощта на пет пружинни амортисьора. Четири вертикални и един диагонален. На картинката е изобразено устройството на амортисьора и неговите компоненти.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Проектиране и дизайн на барабанна пералня 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.