Рекламен план за шоколадови бонбони


Категория на документа: Други


В по-късен етап можем да пристъпим и към импулсивно действаща реклама,например като пускаме продукта си в промоции,пускаме лимитирани серии в празнични периоди(Коледа,Великден).
3.Творческа стратегия
Основният рекламен аргумент идва още със слоганът на фирмата "Поглези себе си и близките си - заслужавате го!",който ще бъде включен в рекламното съобщение.Подходът,който ще използваме е емоционалният,като акцента отново пада върху това,че потребителя заслужава да се поглези с нашия вкусен продукт - шоколадови бонбони,който с разнообразието от вкусове ще достави удоволствие и ще задоволи потребностите от нещо сладко и вкусно,предоставящо и допълнителна енергия.

4.Творческа тактика
Печатната медия,която ще използваме за рекламирането на нашия продукт ще е брошура,която ще се разпространява в хипермаркетите,заедно с техните продуктови каталози,освен това ще се разпространява и на централни места около хранителни и специализирани магазини за шоколадови изделия. Основен елемент е слоганът "Поглези себе си и близките си - заслужавате го!",които ще е с интересен и привличащ вниманието шрифт и бял цвят,който освен,че ще се отличава на фона на опаковката,която е комбинация от червен основен цвят със зелени орнаменти,които освен,че с червения цвят стимулират апетита,а със зеления,се асоциират със здравето,в комбинация с бялото дават асоциация за българското знаме и нашата страна. Под него ще бъде разположена самата опаковка,която ще бъде отворена и до нея ще има млада красива жена,която си взема от бонбоните и се наслаждава на техния вкус.
5. Медиа план - определяне на медиа микс, бюджет и медиа график.
5.1.Медийните носители,с които ще разпространяваме нашето рекламно съобщение ще бъдат националните телевизии,като Нова ТВ,БТВ, Планета ТВ,защото те са сред най-гледаните медии,чрез тях ще достигнем най-бързо до целевите потребители и рекламното съобщение ще бъде най-ефективно представено.
5.2.Бюджета ни ще включва:
- средства за изготвяне и разпространение на рекламното съобщение:
= печатна реклама - 3 000 лв.;
= рекламни материали (флаери) -1 500 лв.;
= петима промоутъри - 2 000 лв общо;

= за дегустация на място - 1 000 лв;

= мостри - 1 000 лв;
- хонорар за избраното от нас рекламно лице - 25 000 лв за снимки в три дни;
- хонорар за националните медии,които ще бъде определен според часовия диапазон,през който ще се пуска рекламата в медиите:
= BTV - в интервала между 10 и 16 ч. всеки ден - 2 500 лв.; и в интервала между 16 и 22 ч. всеки ден - 5 500 лв.;
= Nova TV - в интервала между 10 и 16 ч. всеки ден - 2 350 лв.; и в интервала между 16 и 22 ч. всеки ден - 5 000 лв.;
=Planeta TV - в интервала между 10 и 16 ч. всеки ден - 2 700 лв.; и в интервала между 16 и 22 ч. всеки ден - 5 500 лв.;

Oбща сума на бюджета - 33 500 + 17 500 + 38 500 + 16 450 + 35 000 + 18 900 + 38 500 = 198 350 лв

5.3. Медия график - разпределяне на рекламното съобщение във времето,ще бъде в рамките на макрографика,тъй като е за нов продукт и той трябва да достигне до възможно най-голям брой потребители,което ще се осъществи в продължителен период от време,докато всички разберат за съществуването и качествата на продукта.

6.Насърчаване на продажбите
Насърчаването на продажбите за нашия продукт ще се осъществява чрез:
- дегустация на място на продукта в определени магазини и централни места;
- предоставяне на мостри с по 2-3 бонбона в малки опаковки;
- бонуси - две на цената на една кутия в празнични периоди(Коледа,Великден);
- специална реклама - предоставяне на химикалки с логото на фирмата,календарчета с илюстрация на опаковката и продукта.

7.Заключение
В заключение можем да кажем,че ще създадем един продукт с различни и оригинални вкусове,запомняща се и интересна опаковка,няма да пестим средства относно рекламата и разпространението на продукта.Основната ни цел е да задоволим потребностите на потребителите,също така и да бъдем запомнени и положително оценени,да достигнем до всички,както целеви,така и потенциални потребители и най-важното да дадем възможност на всеки да се поглези с нашите вкусни шоколадови бонбони,защото:

"Поглези себе си и близките си - заслужавате го!"

Използвани източници:

1.Велев, М. Маркетингови комуникации, София, 2001
2.http://www.bg-ikonomika.com/
3.http://m3college.com/dictionary

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Рекламен план за шоколадови бонбони 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.