Робърт Орбън


Категория на документа: Други


Курсова работа
на тема:

"Всяка сутрин ставам и преглеждам във "Форбс" списъка на най-богатите хора в Америка. Ако ме няма там, отивам на работа."
Р.Орбън

Изготвил:
Фак.
спец., курс

Робърт Орбън (роден на 4 март 1927 г.) е най-известен като американски професионален комедиен писател, въпреки че той също е работил при Джералд Р. Форд и като магьосник. Той е автор на няколко книги за комедията, най-вече колекциите на лъжливите, първоначално написан за своя бюлетин. Орбън е писал книги за магьосници.
Робърт Орбън публикува първата си книга на 18-годишна възраст през 1946 г., когато той е работил в магазин Стюарт Робсън Джуниър (етап мениджър за Florenz Ziegfeld) илюзионист в Ню Йорк. Професионални магьосници ще използва своите лъжливи, за да добавите хумор на техните актове; комици също влезе в магически магазини, за подпори и книги, тъй като не е имало комедийни магазини или ресурси, по това време.
Когато Робърт Орбън пише първата си книга "Енциклопедия на речитатив", се оказа много популярен, и той започва да издава повече книги на лъжите, пълна със скици, рекламни Libs, бита на бизнеса и съчетания. Заглавията, включени речитатив Parade, пакет Смейте се, Bits Sight, и Screamline Комедия.
В допълнение към книгите си, той започва да публикува редовен бюлетин на локалнен хумор, Текуща Комедия, която пише той в продължение на близо 30 години, спира през 1989 г.. Други автори комедийци, включително Гари Ейпъл и Даниел Р. Уайт, се опитва да запази бюлетин, под името Текуща Комедия, но нито една от тях не беше в състояние да спре упадъка на абонаменти, и в крайна сметка правата върху него са били продадени.
Късно, Орбън се мести в политиката, а през 1973 г. той става ръководител на вицепрезидента Джералд Р. Форд. През януари 1976 г. той е назначен за специален асистент на президента Форд и директор на Белия дом.
Считано от 2007 г., Орбън работи като говорител за корпоративни събития. Последната му книга е наръчник Лектор на хумора.
"Всяка сутрин ставам и преглеждам във "Форбс" списъка на най-богатите хора в Америка. Ако ме няма там, отивам на работа."- е една много известна мисъл на Орбън. Но той също си задава въпросът: Толкова ли е хубаво да си богат?
Ако този въпрос ви е заинтригувал значи имате някакви колебания в това отношение. А колебанията са едни от факторите , които блокират успешната ни реализация.Според много религиозни и духовни учения човек е създаден , за да бъде щастлив и да се развива духовно. А материалната сигурност, каквото и да казваме, прави радостта от живота ни по-пълна и наситена. Въпреки, че не можем да поставим знак за равенство между богарството и удовлетворението от живота. В много филми се говори , че и богатите си имат не по малко проблеми от бедните и въпреки това ако на човек му предложат да реши къде да вложи 100 хиляди долара или как да похарчи последните 10 долара до заплатата , по всяка вероятност той ще предпочете да реши първия проблем.

Така че богатството по някакъв начин разнообразява живота ни и ни позволява да се радваме по-пълноценно на заобикалящия ни свят. Само че повечето от нас не се възползват от това свое право.
Всеки човек се ражда , за да познае щастието, любовта, успеха, признанието, материалното благополучие. Но на малцина им се удава да разгърнат потенциала си.повечето хора изживяват живота си по начин, различен от този, който биха желали. И затова се създава впечатлението, че материалното и всяко друго благополучие са само за избраниците на съдбата, а останалите са родени, за да страдат или да се трудят здраво. това е грешка. Ние сами си създаваме собствените си проблеми! Само ние носим отговорност за всичко, въпреки че е много по-удобно да обвиняваме за нещастията си всеки друг, освен себе си.Всеки човек може да промени ситуациата си към по-добро във всеки един момент. за целта той трябва сам да осъзнае, по какъв начин е създал проблема, и да промени отношенията си към ситуациата.
нашето съзнание във вид на явни и тайни мисли и нагласи определя постъпките ни, а постъпките ни формират битието, от което сме недоволни. Значи променяйки мислите си, ще променим постъпките и живота си.
''Всеки ден , когато ставате , преглеждайте списъка на най-богатите хора. Ако не фигурирате в него, хващахте се за работа.'' Р.Орбън
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Робърт Орбън 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.