Ролята на колагена при разширени вени (варикоза)


Категория на документа: Други


Разширените вени са уголемени вени, които губят своята специфична функция поради отслабване на стените им. Освен неестетични, те могат да бъдат много болезнени.

Световната здравна организация определя разширените (варикозните) вени като ненормални и торбовидни разширенията на вените, най-често в долните крайници. Те са често срещано явление и страдащите от това заболяване в начален стадии не обръщат особено внимание на симптомите. Постепенно обаче те започват да чувства тежест и болки в крайниците, а в последствие се образуват отоци (като правило в зоната около глезена). При варикозни вени вени често се увеличава усещането за топлина (хипертермия), което може да бъде придружено от силно чувство на сърбеж. Поради промяната в кръвообращението, тъканите на засегнатите части са особено податливи на наранявания, а раните зарастват бавнo.


Факторите, които могат да предизвикат появата на разширени вени са:

Наднормено тегло

Запек - възпрепятства връщането на венозната кръв нагоре

Сърцето не помпа кръв ефективно

Професии, изискващи работа в изправено положение - венозното налягане се увеличава драстично, до десет пъти повече от нормалното

Продължително стоене на място без движение

Контрацептивните таблетки, поради високите нива на естроген в тях

Вродени изменения на вените

Възраст - между 30 и 50 години

Пол - характерно предимно за субектите от женски пол

Наследствени фактори

Високите токчета и стегнатото облекло, възпрепятстващо притока на кръв към сърцето

Прекомерна употреба на кафеин и алкохолни напитки

Но истинската причина за промяната в обема на вените все още не е определена. Според много от изследователите основната причина трябва да се търси в промените на стените на варикозните вени, в които количеството на колаген и еластин е по-малко от нормалното. И въпреки, че не лекува разширените вени, колагенът значително подобрява положението на пациентите, правейки тъканите по-устойчиви.

Рибният колаген е богат източник на пептиди и аминокиселини, включително на екзогени. В биодобавките на INVENTIA се съдържат аминокиселини, които увеличават синтеза на колаген. Колагенът в продукта Invita Skin Beauty, е получен от кожата на редки видове сладководни риби. Тази съставка се намира под формата на добре усвояем липофилизат, отложен върху лимонен носител. 


НАТУРАЛЕН КОЛАГЕН INVENTIA за тяло — ФОРМУЛА Q 5­26° е изключително подходящ и ефикасен при разширени вени. Използван за външно приложение, колагенът се нанася на тънък слой в областта на разширените вени, преди лягане. Преди употреба трябва да бъде смесен с вода: пет части вода ­ една част колаген. Колаген таблетки за пиене Invita Skin Beauty се препоръчват по един път на ден - приема се в рамките на 30 минути, преди хранене по всяко време. Продължителността на лечението е от месец и половина до два месеца.

Единственият официален вносител и дистрибутор на продуктите на INVENTIА е "АЛОХА България" ЕООД, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени от нашите читатели на тел. 0700 300 21 или от сайта aloha.bg с 20% отстъпка с код 9300.


Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Ролята на колагена при разширени вени (варикоза) 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.