Сравнителен анализ на Web-сайтове


Категория на документа: Други
Интернет е новата среда, в която все повече се пренасят както рекламния пазар, така и търговията като цяло. Все повече клиенти търсят нужната им стока чрез Интернет, а и все повече търговци я предлагат именно там.Представата за електронния бизнес е като система за осъществяване на операции между контрагенти (партньори, клиенти и др.), както и разплащането между тях с използването на нови информационни средства на базата на електронна мрежа.Eлектронният бизнес е система за провеждане на стопанска дейност, базираща се на използването на най-нови информационни технологии в организирането на деловите и финансови взаимоотношения между контрагентите.
Под електронен бизнес се разбира още бизнеса, организиран по електронен способ.

Един от методите за провеждане на електронния бизнес е електронната търговия. Разглеждайки едновременно електронния бизнес (e-business) и електронната търговия (e-commerce) е необходимо да се уточни, че това са термини, които понякога се отъждествяват и се използват като равнозначни и взаимозаменяеми, а друг път се открояват ярко разликите между тях. Така или иначе това са различни понятия и в различаването им има определен икономически смисъл и значение.

Eлектронният бизнес променя мисията, визията и стратегиите, които фирмите използват, за да постигнат целите си. Преди да започнем да се занимаваме с е-бизнес, трябва да осъзнаем, че използване на електронните технологии изисква основно преразглеждане на начина, по който правим бизнес. Много компании приветстват електронната търговия, защото разбират, че тя е начин за повишаване на производителността, предлага нови и оригинални услуги и увеличава качеството на бизнеса им. Компаниите, които имат успех в е-бизнеса, разбират, че това с съвършено различен начин за правене на бизнес, а не просто нов инструмент, който отговаря на старите модели. При е-бизнеса традиционните физически дейности се заместват от електронни взаимодействия, като традиционните производствени вериги се разширяват във виртуални вериги за добавяне на стойност.
Електронният бизнес трансформира ролята на информационните технологии при осъществяване на бизнеса от спестяване на пари чрез ефективни вътрешнофирмени операции (back-office processing) в печелене на пари и подобряване на стоките и услугите чрез иновации, ефективност и ефикасност при взаимоотношенията с клиентите си (front-office processing). Той се отнася много повече до процесите, организацията, процедурите и мениджмънта на фирмите, отколкото до технологията, която те прилагат. Това е не просто работа с компютри и програми, а използване на съвременни информационни технологии и системи за удовлетворяване нуждите на клиентите.

За да се постигне по-добро сравнение са взети фирми, които имат сходен асортимент и са активни в един и същи бранш, а именно продажба на конфекция. Става въпрос за две сравнително млади, утвърдени марки на българския пазар: Хиполенд и Рая Тоис

е българска компания, учредена през 2005 г. с цел изграждане на верига хипермаркети за детски и бебешки стоки в цялата страна. Мисията на ХИПОЛЕНД е да дава на родителите най-широк избор от качествени и маркови стоки за техните бебета и деца и да обслужва този избор компетентно, учтиво и с грижа.
ХИПОЛЕНД е най-голямата в България верига детски хипермаркети. Във всеки от магазините ни се предлага всичко, необходимо за отглеждането и възпитанието на детето от раждането му до 10-12 годишна възраст.
Хипермаркети ХИПОЛЕНД обединяват под един покрив над 20 000 артикула от следните продуктови групи:
* бебешки стоки: колички за бебета, столчета за хранене, столчета за кола, легла, кошари, проходилки, шишета и биберони, разнообразни бебешки аксесоари;
* играчки за бебета и деца;
* едрогабаритни играчки за двора - къщички, палатки, люлки, пързалки и др.;
* дрешки;
* обувки;
* бельо и спални комплекти;
* комплекти за новородено;
* спортни стоки;
* велосипеди;
* акумулаторни коли и мотори;
* плажни и надуваеми стоки;
* детска козметика;
* книжки;
* канцеларски материали и пособия за писане и рисуване
Доставчици на ХИПОЛЕНД са над 150 фирми - утвърдени български производители и вносители на детски стоки. Контролът върху качеството и съответствието на предлаганите стоки с изискванията за безопасност на ЕС, атрактивните и актуални за момента дизайни, иновативните решения и разумните цени са от приоритетно значение при подбора на асортимента. Най-новите продукти на световните лидери в производството и търговията с играчки и детските стоки се появяват първо при нас.
ХИПОЛЕНД е не само най-голямата национална верига хипермаркети за детски стоки, където може да се намери всичко необходимо за бебето и детето, но и място за незабравимо изживяване, или...
Магазини за детски усмивки, какъвто е и слоганът на компанията.
Лице на хипермаркетите ХИПОЛЕНД е зеленият хипопотам ХИПО.

Фирма "RAYALAND"е създадена през 1993г.с основна дейност внос на детски играчки и търговия на едро.Първият магазин на дребно е открит през 2001г.в гр.Варна на бул."Цар Освободител"39 в близост до Червения площад и Окръжна болница. Официален вносител на България за марките Tutek, Lisciani Giochi, Mebby, Dino и Cybex. За повече от 30 годиниTUTEK произвежда и продава бебешки продукти, предимно бебешки колички, люлки иподскачащи столове Lisciani Giochi италианския производител номер 1 на бебешки и детски пъзели и занимателни игри. Mebby- италианска марка свързана с производството на бебешки аксесоари. Dino- италианските колелета за малки и големи. Cybex- германската марка номер за 2011г свързана с призводството на детски колички, столчета за кола и други аксесоари за бебета и деца.

В момента магазини "Рая" може да откриете на следните адреси в гр.Варна:

бул."Цар Освободител"39-търговия на дребно детски играчки,детски дрехи и обувки и др.

кв."Трошево",ул."Радост" 9-Борса за търговия на едро и дребно

ЖП гара, ул."Цариброд"48 - Борса за търговия на едро и дребно

Лятно кино Тракия, ул."Яне Сандански"1- търговия на дребно детски играчки,детски дрехи и обувки и др.

Най-новия магазин се помещава в самостоятелна 3 етажна сграда с разгъната площ от 1200м2 на възловия бул."Цар Освободител"255 в близост до Метро и Кауфланд.Тук можете да намерите всичко необходимо от раждането до 12г. възраст за Вашето дете, а защо не и за вас...

Основна цел на верига магазини "Рая"е да задоволят и най-капризното дете.Стоките са с подбрано качество и доказано най-ниски цени.Всяка играчка задължително се изпробва пред клиента,за сигурността че няма да има разочаровани деца.Продавач-консултантите са опитни и компетентни, те ще предложат най-доброто без значение дали ще купите или не.По-голямата част от асортимента е собствен внос,което гарантира и най-добра цена.Дългогодишният им опит е помогнал да подберат стоките по няколко основни критерии:

* образователни играчки,съобразени с възрастта на детето, те го стимулират да се развива, мисли и опознава света.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Сравнителен анализ на Web-сайтове 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.