Създаване на икономическа обосновка на фирма


Категория на документа: ДругиСъдържание на курсовата работа
1. Описание на дейността на фирмата.

2. Описание на базата данни в средата на MS Access. Работа с таблици.

3. Извършване на релация на заявка.

4. Създаване на заявки.

5. Създаване на формуляри.

6. Създаване на отчети.

7. Експортиране на заявка.

1.Описание на дейността на фирмата

"Ивеп - Корект Ойл" ЕООД е новосъздадена фирма в областта на търговия с течни горива на едро. Собственици на дружеството са били Васила Петрова Иванова и Денислава Тончева Докторова, която в последвствие става едноличен собственик на компанията. Поради наличието на клиенти фирмата започва действие още преди да бъде създадена и документално е продадена първата цистерна с гориво през фирма "Радово - 97" ООД като зарежда два от най - големите хотели по Черноморието ни - х-л Виктория Палас и х-л Чайка. Основен доставчик на фирмата е "ДМВ" ЕООД от гр.Русе, но работи също и с "Марж" ООД гр.Пловдив. Тегли гориво от Лукойл България или Нафтекс Петрол България.

Фирмата бива регистрирана на 08.08.2011г. и през летния сезон зарежда хотели в Златни Пясъци, Албена, Балчик, Каварна, Св. Константин и Елена,Обзор, Слънчев Бряг, Поморие, Бургас, Приморско, а като настъпи зима извършва доставки най - вече по хотелите в Банско, Сандански и Велинград. През лятото на 2012г. се насочва към земеделците в гр.Добрич и областта й. С бързото темпо на развиване на фирмата идват и все повече отрасли за зареждане и повече нужда от персонал. Разработва други отрасли освен хотелите така и транспортни фирми, държавни учредения, мандри и различни цехове. Зарежда също бензиностанции както и се снабдява с една такава в Бяла Слатина, но впоследствие собственика разбира, че няма да може да смогне с работа и бензиностанцията се продава след известно време.

Фирмата се занимава с продажба на много продукти. Продавала е чехли "Милвена" в гр.Банско през зимния сезон. Занимава се с продажба и на пелети като първоначално внася от Украйна и изнася за Гърция, а в момента отваря и първия склад за продажба и на дребно на пелети и въглища в гр.Троян. Предстои и отваряне на офис във гр.Варна за продажба на корабно гориво. Девизът на фирмата е "С упоритост и деловитост се постига всичко".

2.Описание на базата данни в средата на MS Access. Работа с таблици.

2.1. Таблица "Продажби" съдържа данни за поръчки през месец октомври с данни на фирмите и продадено количество. В режим на проектиране (Design View) изглежда по следния начин (фиг. 1):

фиг.

В Datasheet View изглежда(фиг.2):
фиг.

2.2 Таблица "ГОРИВА" - съдържа информация за ЕКП, цени (със и без ДДС) и налично количество на отделните видове горива, които се предлагат на пазара. В режим на проектиране таблицата изглежда по следния начин (фиг.3):

фиг.

В Datasheet View изглежда (фиг.4):
фиг.

2.3. Таблица "Клиенти" - съдържа информация за фирмите поръчали гориво през месец октомври. В режим на проектиране изглежда по следния начин(фиг.5):
фиг.

В Datasheet View изглежда (фиг.6):
фиг.

3.Релационен модел на база от данни

Представени са трите таблици(фиг.7):
фиг.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Създаване на икономическа обосновка на фирма 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.