Управление на качеството в храненето и туризма


Категория на документа: Други


Реставрирани и обновени, като запазват първоначалния си вид, днес къщите отварят врати за всички ценители на неповторимата възрожденска атмосфера.
Гости на "Хеброс" са дипломати, бизнесмени и туристи от цял свят.
Реставрирани и обновени, къщите съчетават духа и романтиката на отминалата епоха с всички удобства на нашето време - сателитна тв, климатик, сауна и джакузи.

Негово Кралско Величество Принцът на Уелс, който бе в България на 13 март 2003г. по покана на форума на българските бизнес лидери, посети щанда на Хеброс в хотел Шератон в София. Той връчи на хотел Хеброс грамота за бизнес етика и бе живо заинтересуван от старинната обстановка на къщата.

На 1 ноември 2006г. хотел Хеброс стана носител на Златната Марка за качество "Автентична България" - независима система за сертифициране на хотели, предлагащи изключително качество. Хотелът ни беше отличен в четири категории за гостоприемство, кухня, атмосфера и развлечения.

Хотела също така разполага с доста изискан и впечетляващ ресторант. Ресторант "Хеброс" е носител на наградата "Ресторант на годината 2003" на сп."Бакхус" и е сред най-добрите в страната. Менюто на ресторанта включва ястия от българската и международната кухня, приготвени с типични за сезона продукти.Провеждат се и дегустации на български вина, представени от специалист и съчетани с подходящи ястия.Ресторант "Хеброс" е място, което се утвърди и като сцена за изява на именити музиканти и художници.

На 1 ноември 2006г. Консулите на Пловдив основаха свой "Клуб на Консулите на Пловдив", избирайки ресторант "Хеброс" за официално място за провеждане на техните срещи.

По време на коктейла, по случай основаването на "Клуба", в присъствието на видни представители на пловдивската общественост, Консулите обявиха пред медиите, че "Хеброс" е единственото място в града, което би могло да бъде избрано за място на техните срещи, тъй като напълно отговаря на изискванията им за уютна и приятелска атмосфера и отличен вкус.

Хотелът има вътрешна система за управление на качеството, гарантираща спазването на нормативните изисквания за организацията на тази дейност, поддържането на хигиена и безопасност при предоставяне на туристическата услуга. Контролира се чрез регулярни проверки от компетентни органи като напр. Регионалната здравна инспекция.

Съгласно Наредбата за категоризиране на туристически обекти Хотел "Хеброс" има пет звезди.

Интересно е обаче дали усилията на ръководството и персонала за предоставянето на туристическата услуга се възприема от посетителите като качествена услуга, удовлетворяваща техните изисквания, очаквания и нагласи и как те оценяват престоя си в хотела.

3. Анкетно проучване

Анкетното проучване се проведе по следните анкетни карти. Първата включва въпроси, целящи да определят най-вече степента на удовлетвореност на посетителите на хотела, тъй като за подобряване на качеството е важно да се установят нагласите и разбиранията на посетителите.

Анкетна карта №1

За ръководството на нашата фирма качеството на предлаганите услуги и обслужване са приоритет и бихме желали да разберем Вашето мнение. Във връзка с това сме разработили следните въпроси:
1. Как научихте за хотелa?
o Реклама
o Туроператорска агенция
o Интернет /специализирани сайтове/
o Познат/и
o Друго ..........................................................................................................
2. Как направихте своята резервация при нас?
o Чрез обаждане по телефона/ ел. поща директно в хотела
o Резервирах онлайн
o Чрез туроператор
o Друго..........................................................................................................
3. Каква беше целта на Вашето посещение?
o Забавление
o Бизнес
o Почивка
o Друго............................................................................................................

4.Лесно ли намерихте хотела ?
o ДА
o НЕ /Ако "НЕ" кое точно ви затрудни и какво би ви помогнало да ни намерите по-лесно./ ............................................................................................................................................................................................................................................................................................................
5.Имахте ли проблем, при влизането с автомобил в резервата "Стария Пловдив":
o ДА /Ако сте имали проблем с достъпа, от какво естество бе той ?/ ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
o НЕ
6.Бяхте ли посрещнати навреме и веднага ли ви бе обърнато внимание от хората обслужващи рецепцивта в хотела ?Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Управление на качеството в храненето и туризма 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.