Управление на риска във фирма


Категория на документа: Други


Компанията днес е сред лидерите на английския пазар в сферата на структурното окабеляване. Тъй като технологичния пазар е един от най-проспериращите в света фирмата трябва да се справя с голямата конкуренция на множеството навлезли в последните години на английския и световен пазар други фирми-осигуряващи подобни услуги на конкурентни цени и с конкурентно качество на изпълнение на тези услуги и същевременно да се опитва да разшири своята продуктова гама и територия на експлоатация.

1.2. Основни предлагани услуги и продукти

Фирмата предлага широк набор от качествени услуги в IT сферата и обем от продукти, необходими за запасяването на огромното търсене на територията на Великобритания и Ирландия и достатъчно голям капацитет за задоволяването му. В основата на дейността на фирмата е окабеляването и свързването, както и IT 24 часова техническа подръжка и съпорт. "ISG Technology" Ltd оперира с денонощен център за наблюдение и контрол на всички системи. Към настоящия момент, фирмата разполага с няколко постоянни складови бази разположени по територията на страната, в зависимост от районите с най-голямо търсене и с множество частни транспортни средства необходими за дистрибуцията на съответните продукти и услуги по райони.

Сред основните клиенти на фирмата са някои от водещите международни и национални компании, сред които: британскя магнат в сферата на супермаркетите "Теско", международните гиганти в бързото хранене "KFC" и "McDonalds", както и някой други по-малко известни за нас фирми като международната фирма за осигуряване и гарантиране на музикални права - "PRS" и британската компания за софтуер лицензиране "Bytes", както и много други.

Основните направления в дейността на фирмата са:
- улуги по окабеляване и свързване,
- разришаряване на дейността на фирмата,
- обновяване и разширяване на наличния капацитет от транспортни средства и складови помещения,
- намиране на нови клиенти в и извън рамките на страната
- увеличаване на капацитета на фирмата

Всичко това е възможно благодарение на висококвалифицираните специалисти, работещи в компанията, изградените трайни партньорски и клиентски отношения с всички водещи интегратори в страната и не на последно място - богатия практически опит при управлението на проекти с който разполага фирмата.

Към това можем да добавим, че фирмата предлага и множество работни места за утвърдени специалисти и в областа на инжинерството, IT услугите, маркетинга, продажбите и рекламата, както и предоставя страхотни възможности и условия за развитие пред квалифицирани, но прохождащи в света на работещите, млади хора - специалисти в различни области.

1.3. Брой перснол и организационна структура

Към настоящия момент в "ISG Technology" Ltd постоянно работят около 130 служители, включително мениджъри, специалисти, инжинери,шофьори, складови работници, офис сътрудници, административни служители, секретарки, счетоводители, маркетингови специалисти и други. По пример на много от големите междунардни компании, като Кока- Кола , HP, IBM и т.н голяма част от административната и IT поддържащата дейност на фирмата е оутсорсната и поради този факт главната част от поддържащият персонал (към 80 служители) е със седалище Бизнес Парк, София, България

Фиг. 1 Организационна структура

2. План за управление на риска в "ISG Technology" Ltd

2.1. Отношение към риска на заинтересованите лица

"ISG Technology" Ltd е фирма, която оперира международния пазар и си партнира с фирми от Европа и Великобритания. Именно поради тази причина фирмата обръща сериозно внимание на рисковете за бизнеса особено в условията на настъпилата преди време световна икономическа криза. Основните цели на фирмата е да запази водещите си позиции на вътрешния пазар, да запази нивата на оборот и печалба и при възможност да ги вдигне до колкото е възможно в условията на икономическа криза и на високо конкурентен пазар. Да се разшири на вътрешния пазар чрез привличането на нови големи клиенти за фирмата, което да доведе от своя страна до вътрешното разширяване на фирмата по отношение на персонал и обхват на дейността.

Основните заинтересовани лица, чиито интереси пряко се влияят от рисковете произтичащи от средата в която оперира фирмата са следните:

* президент на фирмата - осигуряване на максимална сигурност и стабилност във и на фирмата и нейния персонал, както и стремеж към максимална печалба и разширяване на дейността на фирмата.

* изпълнителен директор на фирмата: стремеж към максимална печалба и разширяване на дейността на фирмата;

* мениджърите по региони и директорите: осигуряване на максимален доход, дивиденти и бонуси, висок темп на растеж на фирмата, максимален обем на продажбите;

* инжинери - сигурна заетост, добри условия за труд, повече работни часове на седмица съответно по -добро заплащане

* шофьори, складови работници, офис асистенти и др. наличен персонал - високи работни заплати, сигурна заетост, добри условия за труд и добра работна атмосфера

* потребителите/ клиентите: достъпни цени, качествени продукти, качествени услуги и високо ниво на работа

* директор по доставките - основна му задача е да следи и оказва текущ контрол върху навременното и правилното изпълнение на задълженията по договорите и поръчките на клиентите и на мениджърите по региони

* финансиращи институции: сигурност, че отпуснатите заеми и лихвите по тях ще бъдят изплатени и че клинетите ще бъдат коректни и ще изплатят задълженията по договорите

2.2. Политика за управление на риска
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Управление на риска във фирма 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.