Управленски казуси


Категория на документа: Други
Управленски казуси
Човешки ресурси
Фирма Булеко 2000 ООД

Фирма "Булеко 2000 "ООД е основана през 1994г. Дейността на фирмата е съсредоточена основно в производството на миещи, перилни и почистващи препарати с търговски марки Бене и Елви .
На 23-тия Международен панаир на потребителските стоки и технологии Пловдив-2003 фирмата е удостоена сас златен медал и диплом за своя продукт "Веро Елви".На пролетния международен панаир Пловдив-2006 професионалната серия;прах за пране,обезмаслители,почистващи за прозорци килими ,фурни,мебели и санитарни пренадлежности спечели диплом и златен медал.
Като един от основните български производители в бранша, фирмата предлага на клиентите си твърде необходими за тях и техните домове продукти. Откликва на ежедневните нужди на хората по начин, който да удовлетворява потребността им от чистота, свежест, комфорт и удобство.В своята петнайсет годишна дейност фирмата е разработила широка гама от качествени продукти, отговарящи на изискванията на потребителите.По този начин компанията преследва своята основна цел - да се грижи за хората и за средата, в която те живеят и се трудят, осигурявайки им необходимата хигиена и комфорт. Високото качество и изключително конкурентните цени на продуктите са основа и двигател на израстването и доброто позициониране на продуктите на вътрешния и външния пазар.
Дистрибуторската мрежа обхваща цялата страна, като доставките се осъществяват със собствен транспорт.
При своята специализация в производството, фирмата се ръководи от следните правила :
* Стриктно зачитане на мерките за безопасност при организацията на труда;
*
* Оптимизация на производствените мощности и намаляване на разходите;
*
* Използване на суровини и технологии, които в най-малка степен вредят на околната среда;
*
* Проучване на потребностите на клиентите, за да може да се откликва своевременно на техните изисквания.
*
Всички произвеждани продукти са одобрени и са в съответствие с изискванията и разпоредбите на Министерство на Здравеопазването на Република България.

Партньори нa компанията са водещи научни институти, лаборатории, производители на суровини: Cognis, BASF, Clariant, Stepan, Shell, Floressence и др.

Булеко 2000 е сас седалище гр.София и производствена и складова база намираща се вав село Ракитово обща площ около 15 000 кв.м. Във фирмата работят средно 110 души, като за всяко от производствените направления са обособени екипи. Отличната организация на производствения процес, екипният принцип на работа и непрекъснатият текущ входящ и изходящ контрол спомагат за високото качество на произвежданите продукти.
За подобряване ефективноста на работата фирмата предлага на свойте служители:осем часов работен ден и пет дневна работна седмица ,безплатен транспорт обяд,тонизиращи напитки във всяка почивка,работно облекло,ваучери на стойност 50лв. за веригата магазини Била.За полагаемите си отпуски фирмата предлага карти по избор на море или балкан вав собствени почивни станции намиращи се на Ахтопол и Цигов чарк.
Цели на фирмата:

Да обръщаме внимание на нуждите и потребностите на всички хора, с които работим - бизнес-партньори, потребители, служители, и като цяло - средата, в която оперираме.
Да потдаржаме старите пазари и откриване на нови партнйори както в страната така и вав чужбина.
Въздействие върху търсенето,чрез реклама относно качеството и конкурентните цени на продуктите.
В управлението на фирмата са ангажирани както млади и перспективни сътрудници, така и тесни специалисти с доказани познания и дългогодишен стаж в областта на битовата химия, с което е постигнато идеално съчетание между опит, динамичност и инициативност.

Днес ние се стремим да заемем отговорна роля в обществото, защото доброто партньорство между корпоративните и обществените интереси стои в основата на развитието и на успеха.

Конкуренция
Остра конкуренция.Голямо разнообразие от продукти и марки.
Пазарът в България е силно фрагментиран, има много производители и търговски марки. Българските потребители имат високи претенции, резултат от добрата им информираност и продуктовото разнообразие. Това прави потребителя много критичен, търсещ максималното качество срещу разумна цена.
Конкурентна преднина имат компаниите, които инвестират в т.нар. customer education, като работят върху иновации и подобряване качеството на продуктите си и върху развиване на отношенията си с потребителя.

Въпроси
Какъв е начина за подбор на персонала?
Набирането на персонал се състои от съставянето от необходим резерв от кандидати ,от който ръководството избира най подходящите ,като се имат в предвид фактите;образование,професионализам и класификация,личностни качества,иновативност и отговорност,умение на работа в екип и др.
По какъв начин фирмата мотивира служителите си?
Безплатно работно облекло,транспорт,храна,ваучери и карти за почивка.
Има ли отдел осъществяващ УЧР?
Тази функция се осъществява от управителя на фирмата.
По какъв начин фирмата превлича свойте клиенти?
Реклама,цени високо качество,лоялност,промоции,богато асортимент.
Как се извършват вътрешноорганизационите комуникации?
Вав фирмата тази задача е възложена на Специалист вътрешна комуникация включва писане и изпращане на съобщения, организиране на събития, координиране на информацията, публикувана във вътрешната мрежа на организацията. Той е човекът, който предлага идеи за различни форми на диалог със служителите - информационни сесии, брифинги, анкети, начини за обратна връзка.Всеки понеделник организира седмичното сабрание на ръководителите и търговските представители за овсаждане на сваршената работа през изминалата седмица и поставяне на цели са настоящата седмица.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Управленски казуси 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.