Уравление на кризи


Категория на документа: ДругиВ даден момент кризата в компанията вече е приключила и определеното за това лице трябва да съобщи тази новина.

Ако компанията е голяма това се обявява по установения за комуникации с медиите ред.

Ако е по - малък отдел се събират хората или мениджърът посещава всяка работна група и им съобщава новината.

Обобщава какво се е случило и защо,представя как са решени проблемите,като не прикрива ако има загуби,а също така не преувеличава ако има някакви успехи при последствията от кризата.

Предлага план за връщане към нормалния процес на работа,като припомня на персонала какви са основните цели на компанията.

Всеки един член трябва да е насърчен да положи максимални усилия,за да тръгне отново компанията напред.

Цялата информация от преживяната в компанията криза е препоръчително да се систематизира в списък от въпроси,който да стане част от архива и чрез тези въпроси да се извлекат поуките не за да се налагат наказания и да се търси вина,а за да се приготви организацията за бъдещето.

Ако няма сериозни поражения след кризата,или дори победа е разумно да се организира празненство,с което да се отпразнува успешния и край.

Разбира се това трябва да стане само ако кризата в компанията е била такава,че по време на нейния разгар няма пострадал служител-ранен или загубил живота си.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Уравление на кризи 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.