Видове цокли и куплунзи в ел. апаратурата


Категория на документа: Други8P8C конектор поставен(кримпнат) на кабел
Това е модулен конектор с 8 позиции и 8 проводника. Използва се предимно в Ethernet технологиите.

D-subкуплунг

Мъжки DE-9 куплунг
D-subminiature електрическиконектор обикновено се използва за RS-232 сериен порт за модеми и на IBM съвместими компютри. Конектор D-subminiature се използва в много различни приложения, за компютри,телекомуникации, както и инструменти за изпитване и измерване.

USB конектор

Мъжки USB конектор А

Universal SerialBus е серийна стандартна шина интерфейсни устройства, основана през 1996. Той е широкоизползван сред компютри, Apple Macintosh и многодругиустройства. Съществуват няколко вида на USBконектори. Най-често използваният е (мъжки) Серия "А" напериферни устройства, когато кабелът е фиксирана към периферията. Ако няма кабел, фиксиран към периферията, то винаги трябва да има гнездо USB "B". USB "А" гнезда сеизползватвинаги нахосткомпютър и USB "Б" гнезда за периферниустройства. Това е 4-пиновконектор, заобиколен от щит. Има няколкодруги конектори, които се използват - мини, мини-B и мини-AB конектор и контакт .

Конектори за захранване

Панел IEC 60320 C14 на мъжки куплунг, предназначен да приема променлив ток

Радио-честотни конектори

Мъжки 50 ома BNC конектор
Конекторите, които се използват за радио-честоти не трябва да имат променлив импеданс, защото това довежда до смущения и загуби на сигнала. Трябва да бъдат добре екранирани, с цел намаляване действието на външни фактори и сигнали.

Аудио и видео конектори

RCA конекторите са широко употребявани за домашни уредби и видео.
Аудио и видео конекторите са електрически конектори(или оптични) за пренасяне на звуков и видео сигнал, в аналогов или цифров формат. АналоговитеA/V конектори често се изполват за екранирани кабели за да потискат интерференцията на радио честотите и шумовете.

TV Антена купунг
Фигурата се отнася за Belling-Lee стандарт, използван за антени в Европа.

3-лентови лампи
Този тип конектор е с 3 контактни пъпки и използва крушка за възпроизвеждане на светлина.

Контактни пъпки на фасонка

3-лентовата крушка има две нишки, предназначени запроизводствона различниколичествасветлина. Тезидве нишки може да се активират отделно или заедно, на три различни нива на светлината. Една много типична 3-лентова крушка е 50W / 100W / 150W. Тя има "ниска" мощност 50W с нажежаема жичка и "средна" мощност 100W с нажежаема жичка. Когато и двете са под напрежение в едно и също време, 150W мощност се консумира и "високо" ниво на светлината се произвежда.

3-лентови цокли

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Видове цокли и куплунзи в ел. апаратурата 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.