Запознаване с основните материали - режещи материали и инструменти


Категория на документа: Други
1.запознаване с основните материали
режещи материали инструменти ;

Малък диаметър пробиване, нарязване, райбероване, спот сделките, като отваряне на дупката и клин-канален бързорежеща стомана (HSS), въпреки използването на инструменти, металообработващи машини с СNС, обикновено карбид (твърд метал) инструменти се използват. Най-добрите отбори в началото на физичните свойства, използвани в производството на машини с СNС, 600 ° C твърдост и якост на материала идва рязане температура метал.

Високоскоростните стоманата, произвеждани карбид, по-мощен, въпреки че не е толкова трудно. Затова това, при високи скорости техники за отвеждане на метал, които могат да изпълнят на изискванията на интензивни изследвания се прави за развитието на нови видове карбид.
Екип материал желаните свойства
* Екип не само при стайна температура, работната температура на детайла трябва да бъде по-трудно, отколкото най-трудният компонент. Висока твърдост, за да се предотврати влошаване на инструмент геометрия, чип формиране по време на устойчивостта на абразивно износване дори и при тежки условия, трябва да се поддържа и трябва да помогне.

* на механични удари (шокове) трябва да бъде в състояние да издържат на висока издръжливост.За бързо загряване и хладно операции Отрязване трябва да бъде устойчив на висока устойчивост на термичен шок

* Рязане вложка с чип между реакцията не трябва да се прекъсва, докато

* Oтваря екип влошаване на ниска твърдост профил, екип на инструмента претърпява деформация.

* Издръжливост и термичен шок екип съпротива при устата на неправилно натрупване на стърготини, нож счупване и напукване на кожата е причинено от

Развитие на разкрояване на материалите, използвани в производството за
* Обикновеният въглерод и средни легирани стомани
* бързорежеща стомана (HSS)
* Отливка - кобалтови сплави
* Твърди вложки метални
* покритие ножове
* керамика
* Кубичен бор нитрид прекъсвачи
* Силициев нитрид алуминиеви фрези
* Диамантени фрези

Определение и класификация на режещ инструмент

Със своите собствени уникални ъгли и режещия ръб оборудване с стружки инструмент за премахване машина за рязане извършва операциите се нарича. Форми на режещи инструменти, инструменти и класифицирани според.
Инструменти, режещи инструменти от
определението на стомана материал

Плоча на стомана се произвежда след процес от стомана пещи. Стомана в 1,7% въглерод, 1% манган, до 0,5% силиций и до 0.05 фосфор% по-малко от сяра и желязо-въглерод сплав.

Различни производства, легиране желаното качество на стомана може да бъде постигнато чрез или подходяща топлинна обработка. В допълнение, стомана, защото има висока якост и по-евтино да се генерира, технологията на производство, материал с общо ползване.

Стомани могат да се обработват в топла и студена. Машини за режещи инструменти е лесно да се обработва. Механичните свойства са по-добри. Най-често на легирана стомана, желязо-въглерод.

инструментална стомана
% В рамките на 0,5 до 1,7 въглеродни елементи да бъдат намерени. Качеството и силата е ниска. Около 250 º C, може да издържа. Обикновено се използва за обработка на твърди
материали. Ограничен обхват от приложения.

Въглеродно стомани
Са посочени като обикновена въглеродна стомана, не легирана стомана, машиностроене.
Някои от най-често използваните производството на стомана;
SAE 1040 (C 35), Машини - производство на части, които изискват устойчивост на изграждането на апаратура, хидравлични цилиндри, валове, бутални, валове (включително разпределителни валове преси) за предаване на властта, се използва широко в производството на уреди и болтове. Може да достигне до 55 твърдост HRC, твърдостта на индукция.Не е подходящ за заваряване.
Закалени състояние (40 -100 mm)Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Запознаване с основните материали - режещи материали и инструменти 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.