Защита на стаж


Категория на документа: Други
О Т Ч Е Т

За практика в хотел (фронт-офис и хотелско домакинство)

На АЛЕКСАНДЪР СВЕТЛИНОВ ТОДОРОВ

ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ ВАРНА
КОЛЕЖ ПО ТУРИЗЪМ

Група МХР 1 специалност Мениджмънт на хотели и ресторанти Втори курс
фак. № 8608

Обект/Фирма: Хотел "Бриз-2" Варна
СЪДЪРЖАНИЕ:

1. Общо запознаване с хотелската сграда - входове, помещения, стълбища, коридори, хотелски стаи, заведения за хранене, спортно-развлекателни услуги и центрове, конферентни зали, складове, офиси и др.

2. Запознаване с изискванията за безопасни условия на труд, пожаробезопасност, и други мерки за безопасност и сигурност.

3. Запознаване с работата в "Приемен блок"/Фронт-офис/ -технологично оборудване, организационна структура и основни задължения на служителите във Фронт-офиса, организация на труда, координация с други служби и звена в хотела, резервационна дейност и др.

4. Посрещане, регистриране, настаняване, обслужване по време на престоя и изпращане на гостите в хотела. Система за отчетност във Фронт офиса.

5. Запознване с асортимента на допълнителните услуги в хотела и организацията и отчетността по тяхното предлагане.

6. Обслужване на VIP-гости в хотела.

7. Запознаване с функциите и организационната Структура на отдел "Хотелско домакинство", със задълженията на отделните служители и работници и с координацията на отдела с други отдели, служби и звена.

8. Запознаване с организацията на труда в "Хотелско домакинство" , складова база, офиси, техники и уреди за хигиенизиране, почистващи препарати, документи за отчетност и контрол по изразходване на консумативните материали, препарати, спално бельо и други.

9. Хигиенизиране и зареждане на търговски стаи, стопански и административни помещения.

1. Общо запознаване с хотелската сграда - входове, помещения, стълбища, коридори, хотелски стаи, заведения за хранене, спортно-развлекателни услуги и центрове, конферентни зали, складове, офиси и др.

Хотел "Бриз 2" притежава два входа към четириетажната си сграда състоящата се от деветдесет и седем стаи, от които десет са апартаменти. Всички стаи са двойни, като е възможно всяка от тях да се пригоди за единична употреба. Към всеки етаж има по две прилежащи стълбища, позволяващи лесен достъп до стаите от всеки край на хотела.

Към хотела има прилежащ ресторант с условия да угоди на вкусовете на клиентите си, Pool-bar, позволяващ разхлаждане до басейна, принадлежащ на хотела, и естествено лоби бар.

За хората които имат нужда да си починат, хотелът разполага с фитнес, за хората които желаят да поддържат формата си докато се наслаждават на почивката си, и сауна, позволяваща пълно отпускане на тялото и разума.

Хотелът също така има условия за провеждане на конференции, семинари, събрания и др. в трите си конферентни зали.

За персонала, на всеки етаж, е разположен по един склад, оборудван с всичко най-необходимо. Също така, на всеки етаж, има и по един офис оборудван с телефонна комуникационна система и всичко необходимо отговарящо на категоризацията. Няма нито един пропуск, който да съм забелязал по време на практиката ми в обекта..

2. Запознаване с изискванията за безопасни условия на труд, пожаробезопасност, и други мерки за безопасност и сигурност.

Провежда се периодичен инструктаж на персонала за мерките за безопасност. Предприети са всички мерки за безопасност, съобразени с възможните опасности в хотела. До всички машини има писмени инструкции за безопасна употреба, поставени на видно място.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Защита на стаж 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.